Mijn plan als kandidaat-raadslid voor Venlo

Wat wil ik gaan doen?

Venlo is een stad met karakter, een eigen identiteit. Venlo heeft last van de vergrijzing en de uitstroom van hoger-opgeleiden. Dat wetende zijn er twee opties. Ik kan bij de pakken neerzitten of ik kan de mouwen opstropen en op zoek gaan naar oplossingen. Ik kies voor optie twee. Want ik denk dat de lokale politiek daarbij dé plek is om maatschappelijke problemen op te lossen. Daarbij houd ik niet van roepen vanaf de zijkant en wil zelf aan de knoppen kunnen zitten. Daarom wil ik raadslid worden!

Wat moet er dan gebeuren?

Als kandidaat-raadslid zou ik mijn aandacht willen vestigen op de volgende speerpunten:

·         Venlo als studentenstad: Meer aandacht voor scholieren & studenten en geef jongeren een stem!

·         Venlo als groene gemeente: Zodat op alle plekken de groenvoorziening op orde is en groene innovatie zo goed mogelijk gestimuleerd wordt.

·         Een gemeentelijke organisatie die zijn eigen zaakjes op orde heeft: Door met een jonge frisse blik naar het gemeentebeleid te kijken en geen nieuwe grote projecten starten totdat achterstanden weggewerkt zijn.

·         Blerick verdient meer aandacht: Als een van de grootste dorpskernen van Venlo heeft vooral het industriegebied en het Floriadeterrein aandacht gekregen. Nu is het tijd dat de wijken in Blerick aan de beurt zijn, zodat er in die buurten een veilige en leefbare omgeving voor jong en oud is.

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeroen Hendrikx, 24 jaar en geboren en opgegroeid in de Klingerberg in het prachtige Blerick. In het dagelijks leven studeer ik bestuurskunde aan de Tilburgse Universiteit. Sinds oktober sta ik op de groslijst van de VVD in de Gemeente Venlo als kandidaat-raadslid. 

Op m’n 18e ben ik vol overtuiging lid geworden van de VVD omdat ik politiek erg interessant vond en in plaats van alleen maar te praten over hoe het zou moeten, steek ik graag mijn handen uit de mouwen om hier ook aan te werken.

Niet veel later nadat ik lid ben geworden van de VVD ben ik lid geworden van de JOVD, de jongerenpartij van de VVD. De JOVD heeft een kleine 3.000 leden en organiseert zowel landelijk als lokaal vele activiteiten en opleidingsmogelijkheden. Ik ben in Tilburg op lokaal niveau begonnen. Uiteindelijk heb ik mijn studie één jaar stopgezet om me in te zetten als landelijk secretaris bij de JOVD. Hoewel de functie van landelijk secretaris geen politieke functie is, ben ik wel medeverantwoordelijk voor het politieke beleid geweest. Samen met collega-hoofdbestuurders bepaalden wij de politieke lijn van de JOVD. Ik heb in die JOVD-periode geleerd hoe je op een eigentijdse wijze jongeren kan betrekken bij maatschappelijke onderwerpen. Dat betekent onder andere om erop uit te trekken en niet alleen maar met elkaar vergaderingen in zaaltjes.

Hoe vaker ik in de trein naar Tilburg en Den Haag zat, hoe meer ik terugdacht aan dat ‘stedje van lol en plezeer’. Want het is de gemeente Venlo waar ik ben opgegroeid, waar ik elke zondag een potje voetbal speel bij H.B.S.V. en als het even meezit op vrijdag een drankje doe met vrienden in de Loco. 

Ik heb veel ideeën voor Venlo en wil me daar hard voor gaan inzetten als raadslid, maar daar heb ik jou voor nodig. Om mijn plannen en ambities waar te maken, heb ik iedere stem nodig op 21 maart 2018!

Kan ik op jouw steun rekenen?

Contact

  Wil je in contact komen met mij of heb je tips/vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in: